Pipe & Drape huren

‘Pipe & Drape’ is ideaal in te zetten als ‘backdrop’. Bijvoorbeeld om een lelijke muur, een bergruimte of een keukeningang te verbergen. Ook om ruimten te verdelen en tijdelijk meerdere ruimten in een grote ruimte te creëren. Daarom wordt Pipe & drape ook vaak ingezet voor tentoonstellingen, exhibities, trouwfeesten, fashion shows, concerten, theaterstukken, televisie programma’s en films.

Wat is Pipe & Drape?

Pipe & Drape is een ‘backdrop’  of achtergrond. Dit systeem is ideaal om binnen een ruimte een afzetting of kleinere ruimten te creëren. 
Pipe = een constructie met een frame van doorgaans aluminium pijpen die op diverse hoogten ingesteld kunnen worden. 
Drape = een paneel van stof / gordijn (doorgaans zwart) dat aan het frame wordt bevestigd.

Een Pipe &Drape systeem bestaat uit een metalen frame met palen op een zware baseplate (voet) met dwarsliggers. Een dwarsligger is variabel in te zetten van 1,5 – 3 meter. Daardoor gaat het uitrekenen van de benodigde Pipe & Drape per 3 (aaneengesloten) meters. Ook is het belangrijk te weten hoeveel verschillende ‘aaneengesloten’ lengten u nodig heeft.

Pipe and Drape Afzettingen zijn multi-funcioneel:

  • Tijdelijke afscheiding / wand
  • Podium achtergrond
  • Decoratie
  • Fotobooth / Fotoshoot / Event achtergrond
  • Oppervlakte verkleining

En er vallen vast nog veel meer mogelijkheden te bedenken… Zoals een frame voor een ballonnenboog.

Pipe and Drape Afzetting Keuken Sound2Light

Tijdelijke Afscheiding

Pipe & Drape is een ideale oplossing om een tijdelijke afscherming te maken in een ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld inkijk blokkeren, kleedkamers of VIP ruimten genereren. Of u maakt een afscherming om erachter een berging of een garderobe te maken.

Ook ideaal om lichtinval door (grote) ramen te verminderen.Bijvoorbeeld nuttig tegen inkijk / doorkijk of om de ruimte donkerder te maken, bijvoorbeeld be inzet projectiescherm & beamer.

Doorgaans wordt neutrale zwarte Pipe and Drape aangevraagd. Desgewenst kunnen we ook witte Pipe & Drape voor u verzorgen.

Pipe and Drape Afzettingen:

Backdrop Podium

Pipe & Drape is ideaal om eenvoudig een tijdelijke achterwand / backdrop voor een podium te creëren. Zo ontstaat is er een neutrale achterwand achter het podium / de artiest, zoals te zien op de foto’s hieronder. Ook kunt u er desgewenst een tijdelijke VIP / Backstage ruimte mee creëren

Pipe and Drape Stage:

Feestelijke Backdrop

Wilt u een feestelijke achtergrond voor uw podium? Of een leuke achterwand op uw evenement? Kijk hier voor meer info over BACKDROPS.

Afzetpaaltjes

Wilt u liever een open afzetting zonder algehele afscherming? Wellicht zijn Afzetpaaltjes dan een beter optie voor uw event. Ook mogelijk in combinatie met een rode loper!

Werk Milieubewust

De keuze voor een tijdelijke afscherming middels Pipe & Drape is een milieuvriendelijke keuze. De afscherming wordt hergebruikt, terwijl tijdelijke afschermingen als hout of andere tijdelijke materialen vervolgens doorgaans worden weg gegooit. Daar tegenover is Pipe & Drape erg functioneel en zal na afloop van uw event nog lang meegaan.

Levering en op/afbouw

Sound2Light verzorgt uw Pipe & Drape inclusief levering en op- en afbouw. Dit om de veiligheid en kwaliteit te garanderen. U kunt geen Pipe & Drape bij ons afhalen. Wilt u alleen een frame huren om een eigen gordijn op te hangen? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u meer info of een vrijblijvende offerte voor uw event? Contacteer ons!

Pipe and Drape Huren Amsterdam Sound2Light
Pipe And Drap Backdrop huren Amsterdam Sound2light

 # Zwarte Pipe And Drape Backdrop voor optreden Armin van Buuren

Reviews:

5/5