Live Muziek Techniek

Voor het LIVE MUZIEK optredens komt vaak meer TECHNIEK kijken dan gedacht. Er is vaak nog flink wat techniek nodig om een artiest / band te kunnen laten optreden. Vooral als er een band komt spelen. Hoe meer instrumenten en vocals, hoe meer er nodig is.

Naast de PA (geluidsinstallatie voor publiek) zijn er Monitor Speaker(s) nodig. Maar denk ook aan microfoons, statieven, mengpaneel, DI’s, kabels, audio technicus etc. 

We maken graag voor u een voorstel op maat.

Band Support

Sound2Light helpt u graag bij de benodigde apparatuur en techniek voor optredens van bands en artiesten. Vraag de artiest / band om de RIDER, waarin staat hoe de bandopstelling is en wat ze aan audio apparatuur nodig hebben. Informeer ons tevens over alle bekende details van het event (datum / locatie / tijden / gelegenheid / aantal gasten / wensen).

Shure Instrument Microfoons

Shure SM 57 Instrument Microfoon

De SM57 is een bekende microfoon om instrumenten te versterken.

Deze multi-functionele instrument microfoon is zeer geschikt om instrumenten te versterken of op te nemen. Het cardioide karakter reduceert achtergrond geluiden, doordat de zijkant van deze (richt) microfoon heel weinig geluid opvangt.

Het frequentiebereik van 40Hz tot 15kHz is geoptimaliseerd voor instrumenten als een harmonica, saxofoon, brass instrumenten, percussie en versterkte gitaar/basgitaar. 

De Shure SM 57 is een kwalitatieve en betrouwbare microfoon voor geluidstechnici en producers.

Previous slide
Next slide
Shure Drumkit huren Sound2Light Amsterdam

Shure DMK57-52 drum Microfoonkit

Deze set is geschikt om een heel drumstel te versterken of op te nemen. Deze drumkit bestaat uit een verzameling van voor drums geoptimaliseerde microfoons. De set bestaat uit

* 3x SM57 (instrumentmicrofoon) + bijbehorende A56D drum-mount klemmen

* 1x Beta 52A kick drum microfoon

De set zit in een lichtgewicht case voor veilig transport. Tip: huur ook de benodigde statieven voor deze microfoons!

RODE M5 Condensator microfoonset

Røde M5 paired Condensator Microfoonset

Deze set van 2 pencilmicrofoons is geschikt voor uiteenlopende  opnametoepassingen. De low-noise microfoons hebben een brede frequentieresponse en zijn uitstekend bruikbaar voor stereo live muziek opnames.

Van akoestische instrumenten als een piano of SAX (Bağlama) tot koren en strijkkwartetten.

De set is een ‘matched pair’: uitgekozen om qua gevoeligheid niet meer dan 1 dB van elkaar te verschillen. Het resultaat: stereo-opnames die volkomen in balans zijn. Makkelijk op een statief te monteren met de bijgeleverde Stereo Bar.

Microfoon Statieven

Microfoons voor muzikanten hebben vaak ook een statief nodig. Sound2Light heeft een range aan opties.

K&M Microfoon statieven huren amsterdam Sound2light

DI Box

Muzikanten hebben vaak niet genoeg aan alleen microfoons en ook DI box(en) nodig. Sound2Light ondersteunt ook live bands en artiesten en heeft dan ook een assortiment aan verschillende soorten DI’s. Meer info: DI BOXEN.

DI box huren Radial Engineering Sound2Light Amsterdam

Mengpaneel

Uiteraard is om het geluid te kunnen mengen een mengpaneel nodig. Sound2Light heeft diverse opties: AUDIO MIXERS.

Stage Snake

Om instrumenten vanaf het podium effectief aan te sluiten op het audio mengpaneel, kan een SNAKE uitkomst bieden. Afhankelijk van de bandopstelling, situatie / locatie en behoeften hebben we diverse opties.

Muziek Instrumenten

Bij Sound2Light kunt u ook instrumenten huren voor een optreden. Denk aan een Keyboard of drumstel.

Vraag naar de mogelijkheden!

Professionele Ventilator Huren Entour Cyclone

Stage Ventilator

Het kan prettig zijn om in een warme ruimte ventilatoren op het podium te hebben voor de artiesten. Deze kunt u bij de rest van de backline bij ons huren. Meer info: Windmachines.

Zijn jullie als band op zoek naar audio en technicus voor een optreden? Neem contact op voor de mogelijkheden. Bekijk ook alvast ‘tips voor betere live sound’.

Heeft u een band ingehuurd voor live muziek en brengen ze geen eigen geluidsinstallatie / technicus mee?

Stuur ons per email de RIDER van de band en info van de gelegenheid (datum, tijden, locatie, aantal gasten, rider band / artiest) en we doen graag een voorstel op maat.

5/5

Hieronder wat beelden van LIVE MUZIEK optredens waar Sound2Light de Audio / Techniek voor mocht verzorgen. Volg ons voor een actueel overzicht op INSTAGRAM!