Pipe & Drape huren

‘Pipe & Drape’ is ideaal in te zetten als ‘backdrop’. Bijvoorbeeld om een lelijke muur, een bergruimte of een keukeningang te verbergen. Ook om ruimten te verdelen en tijdelijk meerdere ruimten in een grote ruimte te creëren. Daarom wordt Pipe & drape ook vaak ingezet voor tentoonstellingen, exhibities, trouwfeesten, fashion shows, concerten, theaterstukken, televisie programma’s en films.

Wat is Pipe & Drape?

Pipe & Drape is een ‘backdrop’  of achtergrond. Dit systeem is ideaal om binnen een ruimte een afzetting of kleinere ruimten te creëren. 
Pipe = een constructie met een frame van doorgaans aluminium pijpen die op diverse hoogten ingesteld kunnen worden. 
Drape = een paneel van stof / gordijn (doorgaans zwart) dat aan het frame wordt bevestigd.

Een Pipe &Drape systeem bestaat uit een metalen frame met palen op een zware baseplate (voet) met dwarsliggers. Een dwarsligger is variabel in te zetten van 1,5 – 3 meter. Daardoor gaat het uitrekenen van de benodigde Pipe & Drape per 3 (aaneengesloten) meters. Ook is het belangrijk te weten hoeveel verschillende ‘aaneengesloten’ lengten u nodig heeft.

Pipe and Drape is multi-funcioneel:

  • Tijdelijke afscheiding / wand
  • Podium achtergrond
  • Decoratie
  • Fotobooth / Fotoshoot / Event achtergrond
  • Oppervlakte verkleining

En er vallen vast nog veel meer mogelijkheden te bedenken… Zoals een frame voor een ballonnenboog.

Pipe and Drape afscherming Huren Sound2Light Afscherming Doek Gordijn

Tijdelijke Afscheiding

Pipe & Drape is een ideale oplossing om een tijdelijke afscherming te maken in een ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld inkijk blokkeren, kleedkamers of VIP ruimten genereren. Of u maakt een afscherming om erachter een berging of een garderobe te maken.

Doorgaans wordt neutrale zwarte Pipe and Drape aangevraagd. Desgewenst kunnen we ook witte Pipe & Drape voor u verzorgen.

Voorbeelden van afscheidingen waarvoor u Pipe & Drape kunt huren:

Previous
Next

Backdrop Podium

Pipe & Drape is ideaal om eenvoudig een tijdelijke achterwand / backdrop voor een podium te creëren. Zo ontstaat is er een neutrale achterwand achter het podium / de artiest, zoals te zien op de foto’s hieronder. Ook kunt u er desgewenst een tijdelijke VIP / Backstage ruimte mee creëren

Previous
Next
Pipe And Drap Backdrop huren Amsterdam Sound2light

 # Zwarte Pipe And Drape Backdrop voor optreden Armin van Buuren

Feestelijke Backdrop

Wilt u een feestelijke achtergrond voor uw podium? Dat kan met onze zilvere Slit Drape. Ideaal te gebruiken in combinatie met verlichting. Aangezien deze backdrop reflecterend werkt, komt ook de verlichting nog beter tot zijn recht!

Indien gewenst kunnen we tevens in een fotograaf en props voor uw event foto’s voorzien.

Een mooie backdrop achter uw podium of evenement? Of wellicht voor de fotobooth op uw event? Sound2Light regelt dit ook voor u. De zilveren Slit Drape is hiervoor ideaal. Heeft u iets anders in gedachte? Laat ons weten wat u in gedachten heeft en we denken graag met u mee over  de mogelijkheden.

Previous
Next
Astera LED Pixeltubes Huren Sound2Light AV Services

De Silver Drape is zeer mooi te combineren met LED Pixeltubes.

Werk Milieubewust

De keuze voor een tijdelijke afscherming middels Pipe & Drape is een milieuvriendelijke keuze. De afscherming wordt hergebruikt, terwijl tijdelijke afschermingen als hout of andere tijdelijke materialen vervolgens doorgaans worden weg gegooit. Daar tegenover is Pipe & Drape erg functioneel en zal na afloop van uw event nog lang meegaan.

Levering en op/afbouw

Sound2Light verzorgt uw Pipe & Drape inclusief levering en op- en afbouw. Dit om de veiligheid en kwaliteit te garanderen. U kunt geen Pipe & Drape bij ons afhalen. Wilt u alleen een frame huren om een eigen gordijn op te hangen? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u meer info of een vrijblijvende offerte voor uw event? Contacteer ons!

Pipe and Drape Huren Amsterdam Sound2Light